Voor kinderen

Welkom op onze praktijk

Wij zijn een plek waar kinderen en jongeren komen die graag wat ondersteuning willen om weer lekker in hun vel te zitten, net zoals jij.

Veel kinderen en jongeren voelen zich wel een verdrietig of twijfelen aan zichzelf. Soms komt dit door een nare gebeurtenis maar soms kan je niet zo goed bedenken waar dit gevoel vandaan komt.

Ook kan je tegen andere dingen aanlopen zoals moeite met concentreren, veel friemelen of dat je merkt dat de mensen om je heen steeds zeggen dat je wat rustiger moet zijn. Anderen vinden het weer lastig om vriendschappen te maken en te houden. Hier sta je niet alleen in.

2 lachende pubers op een kamer
Een jongen die niet lekker in zijn vel zit

We leren je graag kennen

Als jij wordt aangemeld bij ons, vaak door jouw ouders of verzorgers, dan nodigen wij jou uit voor een kennismakingsgesprek. Wij noemen dit de intake. Daarin nemen wij met elkaar de tijd om elkaar te leren kennen. Wat gaat er goed, wat vind jij leuk om te doen, maar ook waar jij last van hebt. Meestal kom jij samen met jouw ouders of verzorgers naar deze afspraak. Wij vinden het belangrijk om hen te betrekken bij jouw traject.


Tijdens deze intake maken wij met elkaar een plan, namelijk het behandelplan. Wij helpen kinderen door middel van onderzoek en/of behandeling.

We willen je weer beter laten voelen

Als wij met elkaar niet zo goed weten waar jouw klachten vandaan komen, dan doen wij onderzoek. Wij noemen dit diagnostiek. Wij gaan dan met jou en jouw ouders op zoek naar een verklaring voor hoe jij je voelt. Als wij de verklaring hebben gevonden gaan wij samen met jou proberen om hier een oplossing voor te vinden. Dit heet behandeling. We hebben hier verschillende manieren waarop wij dit doen. Soms kijken we samen naar hoe jouw gedachten jouw gevoelens beïnvloeden. Dit heet cognitieve gedragstherapie. Nare gevoelens, angsten en zorgen komen soms ook door de dingen die jij hebt meegemaakt. Wij passen dan vaak EMDR toe. Dit is een manier om jouw vervelende herinneringen op te ruimen zodat jij hier geen last meer van hebt! In onderstaande video is meer informatie over EMDR:

Om de zoveel tijd staan wij met elkaar stil bij de doelen die wij met elkaar hebben opgesteld in het behandelplan om te kijken hoe ver we zijn en of je ook weer verder kan zonder hulp!


Gaan wij diagnostiek doen of starten wij met behandeling? Belangrijk is dat jij je goed voelt bij het plan wat wij samen met elkaar maken en jij een klik voelt met jouw behandelaar! Jij staat bij ons aan het roer dus wij vinden het belangrijk dat jij ook meebepaald over het traject!

2 blije meiden

Meer informatie

Wil jij meer weten? Kijk dan eens bij de onderstaande links!

Zijn jouw ouders gescheiden en verloopt dit lastig? Kijk dan eens bij: https://www.villapinedo.nl. Hier kan je heel veel goede tips vinden!


Wil jij meer weten over jouw rechten rondom diagnostiek, behandeling en wat wij wel en niet mogen doorvertellen dan kan jij klikken op de link hieronder

Blije kinderen

Benieuwd naar het team?

Het team van Praktijk-Op-Maat-Gemaakt