Tarieven, Gemeenten & Zorgverzekeraars

Diagnostiek & Behandeling

Onder de 18
Op-Maat-Gemaakt heeft een contract met verschillende gemeenten waardoor diagnostiek en behandeling wordt vergoed. Op-Maat-Gemaakt dient de rekening direct in bij de gemeente. Hier is echter wel een verwijzing van de huisarts of het Centrum voor Jeugd en Gezin voor nodig.

Woon je in de gemeente De Bilt, Zeist, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede of Bunnik dan wordt zorg door de gemeente vergoed. Dit geldt ook voor de Gemeente Lopik, Vianen, IJsselstein, Nieuwegein en Houten.

Voor een een aantal gebieden in Utrecht wordt zorg door Spoor030 vergoed. Neem contact op met het wijkteam om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

Woon je in een andere gemeente dan wordt zorg niet automatisch vergoed. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te onderzoeken of met het lokale wijteam om te vragen welke opties er zijn om in aanmerking te komen voor vergoede zorg.

Boven de 18
Praktijk Op-Maat Gemaakt heeft een contract met de volgende verzekeraars:
– Zilveren Kruis
– GGZ Menzis
– DSW
– Multipluszorg VRZ
– Centrale verwerkingseenheid CZ

Neem contact op met je zorgverzekeraar om na te gaan of zorg rechtstreeks vergoed wordt.

Overig

Voor zowel de jongeren onder de 18 als voor de volwassenen boven de 18 geldt het volgende:

Het uur tarief bij niet vergoede zorg en voor zelfbetalers vanaf 1 september is 112,50 Euro per uur. Tot 1 September bedraagt het tarief 105 euro per uur.
Het no-show tarief (zie huisregels) is 100 Euro per uur.

Bij eventuele extra kosten die buiten de vergoeding van de Basis GGZ valt zal eerst overleg plaatsvinden alvorens een behandeling wordt gestart. Check altijd bij de gemeente of zorgverzekering of diagnostiek of behandeling wordt vergoed.