Alissa Sikkenk

Binnen Praktijk Op-Maat-Gemaakt ben ik werkzaam als orthopedagoog en houd ik mij bezig met zowel diagnostiek als behandeling bij problemen op het gebied van o.a. aandacht en concentratie, sociaal-emotionele ontwikkeling en leerproblemen. Mijn expertise ligt op het gebied van intelligentieonderzoek, hoogbegaafdheid en dyslexie.

Naast mijn werk bij Praktijk Op-Maat-Gemaakt geef ik trainingen aan andere professionals in nieuwe intelligentietesten zoals de WISC-V. In de afgelopen jaren ben ik naast mijn werk als orthopedagoog werkzaam geweest als docent Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ik gaf daar o.a. cursussen over diagnostiek en communicatievaardigheden.

Ik vind het als orthopedagoog erg leuk om bezig te zijn met diagnostiek omdat we dan gaan zoeken en puzzelen om een zo duidelijk mogelijk beeld te vormen van het kind of de jongere. Elke situatie levert weer andere vragen op waardoor geen een diagnostiektraject hetzelfde is. De resultaten van de diagnostiek geven vervolgens weer mooie aanknopingspunten voor de begeleiding en behandeling.

Werkdagen: Maandag, dinsdag, donderdag
Email: Alissa@praktijkopmaatgemaakt.nl
Telefoonnummer: 0618915886